wist je trouwens dat Mark kind ambassadeur is van Spieren voor Spieren?

het zit erop .... of we gaan door (20-02-2014)

Het zit erop; de revalidatieperiode van Mark bij Beatrixoord! De 12 intensieve weken liggen alweer achter ons.
‘En, heeft het geholpen?’, krijgen we nu vaak als vraag te horen. Om eerlijk te zijn ….. het moet nog gaan helpen. Mark heeft in deze weken trainingen en therapieën gehad (van fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog) en die moet hij nú in de praktijk gaan brengen. Maar gaandeweg de 12 weken zagen we zeker dat er vorderingen waren. Hij heeft geleerd om met zijn beperkingen en pijn om te gaan, om er mee te leren leven (even heel kort door de bocht). En dat zal zeker nog wel eens frustraties, dipjes en schreeuwpartijtjes (hij is immers ook PUBER …. ja inderdaad, met hoofdletters!) gaan opleveren. Ook ‘wij’ als ouders/gezin hebben hierin coaching en begeleiding gehad van de psycholoog en maatschappelijk werkster.
Er komt na drie maanden nog een ‘terug-kom-dag’ én er staat nog een afspraak met de kinderarts in de agenda, maar de wekelijkse trainingen en therapieën zijn voorbij.
 
Dus 'het zit erop' is maar een relatief begrip eigenlijk. 'Het gaat beginnen' dekt ook niet helemaal de lading. Dus laten we zeggen: 'we gaan door ....'